Arkiv

Arkiv / 2014
 • God jul och Gott nytt år!!!

  Jag har haft en fin jul i Dalarna med familjen, dagarna har bara flugit iväg! Har hunnit träffat släkten mycket, lekt med lilla Astrid, umgåtts med vänner. Jag har hängt mycket på gymmet och även pluggat en del. Men det bästa av allt var att jag för någon dag sedan blev faster! Så himla kul! Världens finaste lilla kille är det :)

  Imorgon drar jag till sydöstra delen av Dalarna och firar in det nya året med nära vänner, det ser jag verkligen fram emot! Direkt därifrån åker jag vidare hem till Östersund igen. 

 • Julfirande

  Sitter nu i tåget på väg till familjen i Dalarna för att fira jul. Måste nämna att det här snötåget som jag åker nu har sin charm! litet men lite folk som åker, jag kan ligga hur jag vill över sätena, konduktören är trevlig och går runt med tomteluva.  Tåget stannar i Mora där jag åker vidare med min syster, Janne och Astrid. Redan ikväll får jag träffa många ur släkten då vi ska äta middag och fira mamma som fyllt 60:)

  Jag har lite nyare information om hur min träning kommer att se ut framöver, med tanke på mitt diskbråck. Jag kommer att vara begränsad till styrka och vattenlöpning en tid framöver så det ska kunna läka ihop. Förhoppningen är att det är bra till i vår. Jag hoppas verkligen att jag inte har några mer skadeproblem då utan äntligen kan få träna på!

 • Jultider

  Då har dagarna rullat på i snabb takt sen sist igen! December tycker jag alltid går fort, men det går extra fort nu när jag har skola att göra också. I Fredags gjordes en tenta som kändes jättebra, så skönt! Undra när jag kommer in i att ta det med en klackspark, om man nu kan det. Blir alltid så laddad och nervös när jag kommer in i tentasalen att det nästan känns som inför en skidskyttetävling, haha! 

  Från det ena till det andra....... Läkaren ringde med svaret på röntgenplåtarna för ett par dagar sedan och berättade att det var ett litet diskbråck mellan L4 och L5. Vet inte om det var ett så positivt besked, men nu vet jag iaf det och får utgå härifrån. Vet inte exakt vad det innebär ännu, annat än att jag kanske blir lite mer begränsad ett tag för att det ska få läka ihop, men att det kommer att bli helt bra! Ska gå igenom mera med sjukgymnasten här i stan till veckan och göra en plan därifrån. 

 • Skyttestudie

  Världscupen har dragit igång! Första tävlingen gick i söndags här i Östersund. Mixstafett stog på programmet, och Sverige gjorde en fin laginsatts och blev 10a. Det var inte långt upp till högre placering, så det blir spännande att se hur det går framöver i vinter! Speciellt imponerad är jag över Mona som gjorde en grym andrasträcka.

  Jag blev så klart jäkligt sugen på att åka! Känslan av att det är en stor tävling är så himla kul, vill verkligen stå på den där startlinjen! I söndags stod jag på läktaren och hejade på dem, det var en härlig stämning, man blir taggad av att vara på plats!

  Igår eftermiddag var jag med i en studie som handlade om muskelaktiveringen vid skytte, under vila och vid ansträngning. (Blackout nu så kommer inte på vad det heter), men fick en del lappar fästa vid vissa muskler som registrerar aktiveringen, resultatet såg man på dataskärmen. Intressant att se vad de kommer fram till! Fick titta lite på min muskelaktivering och det syntes bra när man tog tryckpunkt och avfyrade skottet. Syntes vilka skott som var sämre när man tittade på tryckpunkten!

  Ha en bra dag!

 • Besök

  Glömde ju nämna att jag samtidigt i Umeå fick umgås och bo hos Elin!:) Hon gick i "skidskyttepension" efter förra säsongen och har flyttat till dit för att studera till sjukgymnast! Väldigt kul att träffa henne igen. Tror förresten att det var första gången som jag var i Umeå.

  Tänkte att jag tar en bild från facebook på oss.. Det här va den enda där det inte var någon annan med i bilden också, hahaha.

 • Uppdatering!

  Några dagar har gått sen sist, och rätt mycket har hänt under den tiden faktiskt.

  Avslutade lägret och kom tillbaka till Östersund i Torsdagskväll. Ett väldigt bra läger var det. Fin bana att staka på, skyttet kändes väldigt bra och stämningen i stugan var grym varje dag! Verkligen ett läger som gav energi. Detta var också det sista lägret för i år, tråkigt nog tycker jag. Eftersom jag var sjuk en lång period så missade jag de tidigare lägrena som var innan Torsby och Idre.

  Inför dessa läger jag varit på så undrade jag över hur jag skulle reagera på dem.. kommer jag bli nere när jag ser de andra kötta på med skejt, över att jag inte kan träna likadant, känna att jag ligger efter, eller om jag får en riktigt dålig dag och måste stå över helt.. Men, det har faktiskt varit tvärtom. Jag har blivit ännu mer motiverad av lägrena och känt att jag inte alls är så mycket efter. Jag har fått energi av alla skratt och tyckt att det har varit en positiv stämning som istället lyft mig ännu mer :)

  Bilden är en lagbild på oss i Utvecklingslandslaget från sista dagen i Idre.

  När jag kom tillbaka till Östersund hade jag Laboration som handlade om puls och blodtryck. Vi skrev en rapport om det innan söndagen då jag åkte till Umeå för undersökningar! I Umeå träffade jag en sjukgymnast, läkare och gjorde röntgen. Jag har inte fått svaret från röntgenbilderna ännu, men efter att jag träffade sjukgymnasten och läkaren så kände jag mig positiv. Jag gick därifrån med några övningar som förhoppningsvis kan ställa saker tillrätta. För att inte skriva fel så sammanfattar jag det här med att det är en hel del muskler som inte alltid gör sitt jobb och "fel" muskler får ta över vilket inte alls blir något bra resultat. Jag har ju vetat en del av detta som jag jobbat på, men nu upptäcktes andra grejer som har stor betydelse. Varför det blivit så från början? Men att det är så här mycket har förmodligen att göra med alla skadeproblem och kroppens sätt att hitta lösningar för att klara vardagen som skidskytt. Blir intressant att se vad röntgenbilderna säger, tills dess nöter jag på med rehab med tron att det vänder snart!

 • Ny dag

  Idag körde jag stakintervaller med komb på förmiddagen, gick jättebra. Banan på 1,2km som finns här passar perfekt för stakning, så förutsättningarna har varit optimala. Åkte klassiskt och lättare styrka på em. Ryggen känns en aning bättre idag så det har varit skönt. 

  Idag blev det även tillökning i stugan av Ingela!, hoppas hon står ut med våran skönsång hehe.

  Nytt moment i Anatomi, fysiologi och idrotssfysilogi-kursen har börjat; cirkulationssystemet, blodet och andningen. Ska försöka läsa en del ikväll, men jag tycker det är svårt att ha motivation till plugg på läger, boken är väldigt bra sömnmedel mellan passen om inte annat.

  Ha en fin kväll!

 • Födelsedagsbarn i stugan

  Idag fyller Emma 21 år! HAPPY BIRTHDAY

 • Tennisboll

  Bästa köpet på länge! Tipsar lätt om att inskaffa en tennisboll. Verkligen toppenbra att använda för att trycka på musklerna i "avslappnat" läge. Jag använder den till sätet och höftböjaren, även rulla den under fötterna :) Tar jäkligt bra.

 • Race

  Ryggen har inte varit toppen efter resan hit men ändå kunnat träna bra. Idag kördes det då race på förmiddagen, en sprint på 3,6km och en jaktstart på det på 6km. Var riktigt länge sen jag körde med nummerlapp på så det var väldigt kul!! Jag körde stakning och hade geväret på vallen, de andra som vanligt med skejt. Jag sköt 0+1 och åkte tydligen riktig bra så tog hem tredjeplatsen på sprinten vilket var glädjande! :D Det är motiverande att jag hänger med bra trots att jag dessutom stakar, gör mig glad och postiv inför framtiden :) På jakstarten sköt jag 2+1 i ligg men fullt i bägge ståskjutningarna. Stugkompisarna visade att de är att räkna med inför helgens uttagningstävlingar som går av stapeln här i Idre, Johanna vann och Emma tvåa på bägge racen. 

  På eftermiddagen blev det ett klassiskt pass, cred till Emma för det perfekta fästet!, följt av styrka i stugan. 

  Efter middagen drog jag och Mona ner till spelhallen och lekte lite med skjutspelet där. Sjukt kul.

 • Chillax

  Vi har sagt här i stugan att det är dags för oss att börja uppdatera lite oftare, för detta läger är det minst ett inlägg per dag som gäller! Så håll dig uppdaterad, heheh.

  Vi har sett en film, halva igårkväll och halva idag. Stonehearst Asylum, halvbra tycker jag. Storyn rätt intressant! 

  Drog en klassisk lägervila mellan passen idag, råkade bli 2,30h.. göött.

  Imorgon förmiddag är det race på schemat, kortare sprint och jaktstart. Jag ska vara med på stakning!

  Sov gott!

 • Idre

  På plats i Idre! Tempen har varit kring nollan så det finns bara en slinga på 1,2km. Men det är en bra slinga så det funkar fint! Nu börjar det bli ett par minusgrader så det blir nog bara bättre eftersom. Idag körde vi skyttematchning, vi är rätt många skidskyttar här så det var riktigt kul! Mittuniversitetet är kvar tills imorgon och några ur A-laget är också här.

  Körde stakintervaller med skytte på förmiddagen och styrka på eftermiddagen. Johanna och Emma på bilden från gårdagens klassiskpass. Här kan du läsa lite om dom: johannaskottheim och teamtorsbybiathlon.

  Ha det fint!

 • November

  En bild från ett snöigt pass på rullskidorna förra veckan! Trodde att det kunde vara säsongens sista rullskidspass innan snön la sig, men nu har graderna stigit och imorgon kanske man kan åka lite igen! På lördag åker jag med Utvecklingslandslaget till Idre på snöläger! Det ser jag fram emot!

  Som vanligt tränat vattenlöpning, styrka och stakning, senaste dagarna på stakergometern inomhus, och lite löpning. Jag har fått nya styrkeövningar av sjukgymnasten som jag försöker få till på ett korrekt sätt, inte det lättaste, men någon gång ska det sitta iaf!

  I plugget är vi inne på det latinska språket kan man säga! Muskler och deras ursprung, fäste, funktion. Skelettet osv. Mycket att ta in, men väldigt lärorikt! Imorgon är det seminarium där vi bl.a. ska palpera, och på fredag är det tenta. Passar perfekt att åka iväg på läger dagen efter när man andats ut efter tentamen:)

 • Läger!

  Känns väldigt, väldigt underbart att vara helt frisk igen! Befinner mig nu i Torsby på läger!! Jättekul att vara på läger då jag missat de tidigare.  Jag kom hit i tisdagskväll och blir här tills på söndag. Två pass har körts i tunneln, kul att få vinterkänslan och åka på snö!

  Startade en ny kurs i skolan i tisdags så har lite plugg att göra också, men jag har prioriterat att sova läänge mellan passen hehe, så får plugga lite extra i helgen.

 • Handikappidrott

  Har verkligen haft segaste sjukan och fortfarande inte kunnat träna. Men idag har jag börjat smått och tror att det ska gå att sakta men säkert öka på. Har varit jättebra och kul att haft skolan nu när jag inte kunnat träna. Trivs superbra i både ämnet och klassen!

  Idag fick vi testa några sporter ur Handikappsidrotten. Vi började med att bli lite vän med rullstolen med hinderbana och någon lek. Sedan körde vi rullstolsbasket! Så jäkla kul var det!, och svårt! Tippade bak tre ggr och slog i marken, aj. Sedan körde vi goalboll som går ut på att man inte ser något och ska fånga en boll genom att lyssna till skramlet som finns innuti den, m.m.

  Nu på fredag har vi vår första tenta! Känns som att jag har koll på läget, men vi får väl se! Samtidigt håller vi på med en uppvärmningsstudie som vi i grupper ska skriva rapport på och redovisa vid ett seminarium. Vi läser även om antidoping där vi om två veckor ska föreläsa för gymnasieelver, hur toppen är inte det! Så det är alltså lite olika bollar i luften, men det mesta är roligt :)

 • VM 2019

  Östersund får äran att arrangera Skidskytte VM 2019! Så himla roligt!! Hemmaplan!

 • Skolstart

  Nu har jag äntligen börjat friskna till!! Snart i träningskläderna igen, längtar!! Kan iaf skjuta nu, det känns skönt, man känner sig fort som en soffpotatis alltså.

  Längtar tillbaka i tiden gör jag också, till sommarsolen, värme och bad! Turerna till Önsjön som var så himla härliga, bilden är från en sådan toppendag. Nu är det bara att sätta på jackan och välkomna hösten, inte alls lika kul enligt mig. Men den har väl sin charm den också.

  Imorgon kl åtta börjar studierna! Träffade klassen ikväll med rundtur, grillning och kubbspel. Ska bli jättekul att dra igång! Om jag säger samma sak om ett par veckor får vi väl se..heeh

 • Lyckligt inlägg?

  Ligger däckad sedan några dagar tillbaka. Rejält sänkt i feber och halsont. Värdelöst, brutalt tråkigt, drygt, kastastrof m.m är hur det känns. Förmodligen är ju detta något som jag haft i kroppen sedan första gången jag var sjuk. Jag hoppas att det inte blir allt för utdraget.

  I helgen gick Rullskidskytte SM av stapeln. Även om jag hade varit frisk så hade jag inte tävlat då jag inte har börjat skejta ännu. Tävlingarna gick i Sollefteå och jag har glada minnen från sist tävlingarna gick där, då jag vann första dagen och var tvåa andra :) 

  Tittade i träningsdagboken och ser att i lördags var det även datumet då det var två år sedan skadorna kickade in. När jag kollar tillbaka om ytterliggare två år så vill jag känna att, jag besegrade alla dessa jäkla prövningar, och nu står jag här i grymt bra form och det finns inget som stoppar mig från att vara världens bästa skidskytt! 

 • Yo

  Träningen rullar på, varit mer sliten efter de små bakslagen än av den riktiga sjukan konstigt nog. Men nu har jag iaf kommit igång bra. I eftermiddags testade jag på att köra löpintervaller igen, och det gick bra! Stakade innan och efter under det passet. De senaste dagarna har jag sprungit till och från gymmet som tar några minuter, på så sätt övar jag in bättre teknik korta stunder då jag fortfarande orkar hålla den. Så sen hoppas jag att det håller att springa längre turer även på platten :)

  Igår eftermiddag fick jag sällskap av Elin på stakning med intervaller. Fastän hon blivit "pensionär" så är hon fortfarande stark som en björn! Bra sparring! 

 • Bakslag

  Hunnit med två kortare bakslag under veckan som varit, tjock i halsen som varit symptomet. Men nu har jag tränat lugna dubbelpass och styrka tre dagar, så jag hoppas jag är helt kry nu :) Tredje gången gillt som man säger..

  Hoppas att ni haft en härlig helg och inte kännt någon Måndagsdepp:) (som skidskytt är vardagar och helg i princip samma sak)

 • Kilman

  Flög till Stockholm i Tisdags och hälsade på Kathrine som flyttat dit. Så kul! På onsdagsmorgonen hade jag tid för behandling hos Ulf Kilman. Cajsa hade tiden efter mig så vi var där gemensamt och reste tillbaka till Östersund tillsammans. Kul och spännande att vara där igen :)

 • På banan!

  Så skönt att vara igång igen! Det har gått bra att träna och jag har inte varit sådär matt med hög puls som man ofta är i början efter att man varit sjuk. Som vanligt är det stakning och styrka jag har kört dessa dagar. På bilden ett dopp i Storsjön direkt efter ett styrkepass, så jäkla härligt att kunna göra det! Det kallar jag riktig liv(f)skvalité! Imorgon blir det bl.a vattenlöpning som jag då hoppas kunna köra i Storsjön, får se hur vädret är!

  Annars så har jag idag t.ex. spelat volleyboll mitt på dagen. Det var verkligen superkul! Inte spelat så många gånger och det var längesen sist, så bollen gick kanske inte alltid dit man ville... Tävlingsmänniskan kom nog fram hos oss alla, det blev mkt fula ord och man kastade sig som att det gällde livet, haha. Hoppas på fler matcher snart igen!

 • Dagen

  Ett riktigt bra skyttepass på förmiddagen idag, fokus på att vara snabb till första skott och bra rytm. Hade väldigt bra känsla! Efter lunch gav jag och en vän oss ut för att hitta blåbär. Det gick sådär. Vi får göra ett nytt försök lite senare när det finns mer bär..

 • Sjuk

  Det blev en snabbvisit i Idre för mig. På andra dagen så fick jag ont i halsen och åkte sedan hem till Östersund igen. Så jäkla trist, och sån jäkla otur. Skadeproblem har följt efter mig länge. Men sjuk var faktiskt senaste gången i Januari. Så tajmingen var inte den bästa när jag inte är på så många läger i år. Menmen, det är bara att gilla läget. Känner mig nästan frisk nu så jag hoppas att kunna dra igång snart igen!

 • Läger i Idre

  Befinner mig denna vecka i Idre på läger! Sommarens första läger med Utvecklingslandslaget. På plats är även Mittuniversitetslaget, juniorlandslaget och en hel drös andra. Totalt 53 aktiva! Kul!! Vi kom igårkväll så har kört två pass idag. För min del blev det stakning med skytte på förmiddagen med en del a2(högre) fart och sedan ett skyttepass följt av vattenlöpning med några kortare intervaller. Idag har jag en dålig dag med ryggen så det har inte varit toppen. Tråkigt att börja lägret med den känslan. Men det är bara att göra allt som går och hoppas att det vänder och blir bättre. Har innan gått åt rätt håll länge då jag kunnat kört på hårt med stakning, vattenlöpning och styrka. 

  Bilden är från kvällens kvällsfika!

 • Storsjön

  Bild på mig och Carro efter att vi kört vattenlöpning i Storsjön! Hur härligt som helst! Galet att det är så varmt att det går!

 • Stek

  Idag körde jag vattenlöpning på förmiddagen och styrka på eftermiddagen, sedan ett skyttepass i kvällssolen. På min balkong är det eftermiddag och kvällssol, så när jag kommer in från eftermiddagsträningen kan jag bara öppna dörren och lägga mig på träningsmattan och sola en stund och njuta efter passet, så gött!!

 • Fjällvråk

  Igår blev det två stakpass med Elin som träningssällskap! Innan familjen åkte hemåt drog vi bl.a. till ett ställe på "motions15" där många löpare blivit jagad av en Fjällvråk! Tydligen dyker den väldigt otrevligt nära om man är springer själv, men vi var några så de höll sig på avstånd. Kul att se iaf!

 • Tidig morgon

  Fina dagar i Laxvadet med träning och tid för häng med familj och vänner! Fick med mig sällskap på de flesta pass, morsan eller farsan hängde på med cykel då jag stakade och brorsan tränade på badet. Idag är de med mig tillbaka till Östersund och bl.a fixar med en del i lägenheten. Fin sommardag, ikväll blir det grillat!

 • Lima Biathlon

  Dagen i parken gick jättebra! Många var intresserade av vår klubb och ville testa att skjuta. Vi sålde många lotter och det blev faktiskt rekordintäkt! Mycket tack vare farsan som var en grym säljare och många köpte ju för att stödja vår framgångsrika klubb. På bilderna ser ni vår nya snygga banderoll med klubbens aktiva som representerar Sverige! och ett par duktiga kändisar som hejar på oss :)

 • Laserskytte

  Gårdagens förmiddagsträning var inget "halleluja vad härligt"-pass.. Ösregn.

  Idag har jag tagit mig till familjen i Laxvadet! Imorgon kommer jag att befinna mig i Malung under dagen. Dansbandsveckan är i full gång, och min klubb Lima Biathlon arrangerar i år igen laserskytte i Parken, varje dag! Så kom och skjut :) Vi säljer även lotter där man kan vinna finfin takbox!

 • Student

  Värmen fortsätter och det har blivit flera dopp, i både Storsjön och idag i Önsjön. Stakade ett pass dit med en ryggsäck med matsäck, vatten och badkläder. Stannade där för solande och bad någon timme innan jag rullade hem igen. Så härligt! Kathrine är dessutom i stan en snabbis, så det var roligt att hänga med henne där :)

  Igår fick jag veta att jag blivit antagen till Idrottsvetenskap till hösten! Kul!! Det är ett tre-årigt program, men jag får se vilken takt jag hinner med eftersom. Så det blir alltså plugg något år framöver vid sidan av skidskyttesatsningen!

  Ha en härlig helg!

 • Finska inslag

  Det blev ingen vinst på bilbingon. Fastän besvikelsen över det sved ;), så funderar vi på att göra ett nytt försök i helgen. Är helt otroligt varmt här i Östersund nu så det är inte fel att passa på att umgås i kvällssolen samtidigt som det finns chans på vinst!

  Igår började Finska landslaget sitt läger här, vi får hänga på dem och träna om vi vill. Så jag har skjutit och stakat två pass med dem hittills. Det är bara en av tjejerna här så jag tror hon tycker det är kul att få lite sällskap! 

  Nu ska jag dra iväg till badet, med Carro som ofta är mitt träningssällskap där :) 

 • Sommar & Sol, träna i pool

  Sommarvärmen är här, så skönt!! Det är synd att utebassängen på badet är för grund att köra vattenlöpning i, hade varit härligt att få köra det ute i solen! I eftermiddag tränar jag styrka på gymmet. Ikväll ska jag på bilbingo, haha. Så jag hoppas att nästa inlägg handlar om storvinsten jag dragit it ;)

 • Hello

  Tillbaka i Östersund igen och har varit här någon dag. Tränat lugna pass i bassängen och på rullskidorna. Idag lagade jag mat så jag fick en del lunchlådor. Gryta på älgkött och kantareller, köttfärsås och biffar. Mums! Skönt att ibland bara kunna värma på efter förmiddagspasset! Ska strax dra ner på Älgen och käka middag, lyxigt att bara ta cykeln ner till buffén och äta :) Idag står det Lax på menyn, vilket är en favorit!

 • Vattenlöpning

  Idag körde jag vattenlöpning i Ärobadet här i Lima. Lite miljöombyte mot bassängen på Storsjöbadet. Det gick bra och var kul att köra utomhus. Dock kommer jag aldrig mer att klaga över att det är kallt att gå i bassängen på Storsjöbadet.. I denna bassäng gällde det typ att starta intervallerna direkt man hoppade i. Det var inte varmt.

 • Ringmärkning

  Igår fick jag följa med storebror Per på ringmärkning. Tre otroligt söta små lappugglor och en tranunge. Riktigt kul att få vara med om det!

 • Sagolikt

  Bröllopet var fantastiskt vackert! Vigseln höll till i Kinnvalsjösätern, midsommaridyll! Bilden är från bröllopsfesten som ägde rum på Kläppens toppstuga, kall men magisk sommarnatt!

 • Hej hopp!

  Man skulle kunna tro att hösten kommit. Från ena dagen med korta tights o t-shirt, till att nästa dag använda pannband under hjälmen. Iiisande vindar är väl ingen ovanlighet i Östersund, även om vädret varit toppen för det mesta i år! Imorgon drar jag iaf till Lima och hoppas att det vänder och blir en solig midsommar på Fredag, för då ska jag gå på bröllop!! Fina Carro ska gifta sig med sin Andreas. Ska bli så himla kul! 

  Idag har jag varit hos en naprapat som jag tror gjorde mycket gott! Ska bli spännande att känna vad som händer med kroppen eftersom! Blir lugna träningar ett tag framöver. 

  Ha det fint!!

 • Löpning

  I förrgår körde jag ett löppass igen, det gick jättebra! Ökade på med fler intevaller. Min tanke är att kunna köra ett löppass i veckan och öka antalet intervaller succesivt, springer dem i en backe som tar ca 2 minuter. Jag måste inte kunna träna löpning, men då jag inte kan skejta eller diagonala just nu är det toppen att jag kan variera träningen med att springa. Det blir ett väldigt bra pass då det blir bra träning för spänst, vader, fotleder och mycket flås! Fokus är så klart på tekniken då jag inte haft någon bra och får problem om jag springer på mitt gamla sätt. Jag har mycket att jobba på för att ha rätt teknik, men uppför är den tillräckligt bra för att få riktigt bra träning samtidigt som kroppen håller! Dessutom är det ett väldigt roligt träningspass!

 • Ny kikare

  Tack vare Gunnar Olssons Foto använder jag nu en grymt bra kikare under mina skyttepass! Jag är supernöjd! Läs mer om den här: Olivon

 • Framsteg!

  Jag har stakat utomhus på rullskidor flera kortare pass nu, och det känns bra i kroppen! Så himla kul att det fungerar igen!! En vurpa har jag givetvis hunnit med, en stav bröts och lite skavsår, men annars var det bara upp och hoppa igen;)

  Idag gjorde jag dessutom en grej jag inte trodde skulle vara möjligt för en lång tid framöver.. Jag tränade ett löppass!! Med hjälp av min grymt duktiga sjukgymnast funkade det bra för benet, som senaste 1 år och 10 månaderna blivit helt kaos av några löpsteg. Fantastisk känsla när saker börjar att funka igen! Tacksamhet. 

  Ha en fin helg!

 • I Laxvadet

  Befinner mig i Lima hos mina föräldrar några dagar. Det har varit en riktig familjehelg med alla på plats, så kul!:) Vi har haft dop för min fina systerdotter Astrid,                 konfirmation för min kusin, grillningar, och i fredags var det avslutning med klubben Lima Biathlon. Igårkväll träffade jag även några gamla klasskompisar jag inte sett på länge! Mina skador har haft en dipp senaste veckan så jag har tvingats till mycket vila. Då är det bra att få positiv energi från människor runt omkring :) 

 • Studerar

  En del av vad jag gör mellan träningspassen nu! Då jag sökt Idrottsvetenskap till hösten måste jag läsa Naturkunskap 2 för att ha behörighet. Snabb takt på ca fem veckor. Samtidigt som det är mycket intressant läsning, så är det drygt att lära in så fort. Bra uppvärmnning inför höstens studier! 

 • KONSTigt projekt!

  Jag, tillsammans med fem andra, har ett roligt projekt på gång just nu! Min vän Carro som är fd skidskytt och även konstnär kom på en kul idé som hon gjorde till verklighet. Hon ville med sin stora passion för målning kunna stötta oss aktiva skidskyttar. Projektet går ut på att vi ska försöka sälja fem grymma tavlor som Carro gjort, med ambitionen att att kunna få in några små intäckter som kan göra stor skillnad i våra satsningar! Vi har en facebooksida där man kan få mer information: KONSTigt skidskytteprojekt

  Ha en skön Söndagskväll!

 • Ny säsong

  Nya träningsåret har dragits igång, för mig innebär det ingen speciell skillnad för tillfället då jag inte haft något riktigt uppehåll. Den stora skillnaden för i år är att jag inte kommer att ingå i Landslagets träningsgrupp. Samtidigt som jag är besviken och anser att jag borde ha en plats då jag har resultaten för det, förstår jag motiveringen. Pga mina skadeproblem kan jag inte träna med de andra och sparra under rullskidspassen. Men det är mycket stöd som försvinner, och som kanske är ännu viktigare för mig då jag har mkt rehab och behandlingar framför mig. Det positiva är att jag får träna utan att känna stressen och börja med vissa träningsformer för tidigt.

  Träningen jag gör nu går bra och jag är väldigt motiverad att få till en bra träningssäsong! Till hösten börjar jag Skidskytteuniversitetet och har ny tränare där! Det känns kul! Jag har sökt Idrottsvetenskap och tror att jag kommer tycka det är intressant och kul att läsa, hoppas jag blir antagen!

 • GLAD PÅSK!

  Hoppas ni hade en härlig Påsk! Jag stannade kvar i Östersund för träningens skull och solen den var även här. Drog en tur till Åre i förrgår och grävde ner oss, riktigt varmt! Så tråkigt dock att inte kunna åka skidor pga ryggen. Det har ju varit helt otroligt fina dagar och jag kan inte tänka mig något bättre än att åka skidor på skaren i fjällen i timtals med solen stekandes. Men just nu håller jag mest till på badhuset och kollar in i Kaklet ;)

  Skämt o sido, jag är väldigt glad att det funkar så bra att träna i vatten. Vattenlöpning är det jag kör där och jag tycker det är väldigt bra träning! Dessutom har jag haft sällskap av Carro, vän och gammal klubbkamrat, det gör passen ännu roligare! Annars är det mycket styrka och rehab på programmet. Jag hoppas att det snart så småningom ska ge med sig. Är en disk som är största problemet nu. Visste sedan röntgenbilderna jag tog förra vintersäsongen att jag har en diskbuktning där. Sådant kan ju vara ihållande och det har ju gått över ett par månader sedan det började i ryggen. Det är kämpigt att få till det när jag även har benets problem att tänka på, men det går!

 • Ramundberget

  Hade toppendagar i Ramundberget! På Fredagen hade vi strålande sol och hängde på toppen av fjället och fick oss en fin googlebränna. Tittade även på tävlingarna som gick, 100m på fredagen och Supersprint i skidskytte och långlopp i längd på lördagen. Härligt med en fjälldagar där man mest bara är där för att ta det lugnt och njuta! Hoppas på flera fina vårdagar!

 • Fjällen

  Det funkade inte att köra SM, blicken är riktad mot nästa år!

  Jag har varit i Sälenfjällen på Hello Sweden Team Cup, väldigt kul var det! Vi var några skidskyttar från landslaget och ett par från längd som var med och skulle agera "lagledare" i varsitt företag. På förmiddagen var det skidskyttestafett där man räknade antal varv laget hann på 1.30h och på eftermiddagen var det paralellslalom. Min lott hamnade på Skistar, vilket jag är mycket nöjd över då de var riktigt starka och tog hem rubbet! Dagen avslutades med afterki och bankett!

  Snart väntas lite fjällsemester med vänner i Bruksvallarna, det ska bli riktigt kul och härligt!

  Ha det fint!

 • Övning ger färdighet

  Jag är nu i Östersund igen efter att ha varit i Uppsala ett par dagar. Fått några tips och idéer som kan hjälpa skadorna att bli bättre! SuperTACK till dig Per!

  Idag har jag skejtat och skjutit på förmiddagen och ska strax ut och testa klassiskskidorna. Inget beslut taget om SM ännu men jag börjar att dra på lite mer i träningen för att se om det ska gå! Skyttet känns iaf säkert och bra och jag har smått börjat träna in nya tekniker ner och upp från mattan. Tar en stund innan det sitter i benmärgen då man gjort på samma sätt länge, men kommer att tjäna tid på detta!

 • Växlande

  I mitt förra inlägg var jag orolig att vintern snart smält bort. Dagen efter såg det istället ut som på denna bild.. Ja, jag kanske inte hade kollat väderprognosen så jättenoga.. Det snöade, massor! Och det bara fortsätter att snöa och snöa och snökanonerna är i full gång. 

  Annars så rullar vardagen på med träning och annat. Igårkväll spelade jag biljard, och vann!(nöjdaste ansiktsuttrycket) Får man inte tävla på riktigt får man ju ta vara på dessa ögonblick och njuta haha. Idag har jag vilodag och jag började morgonen med en Ortobionomi-behandling. Skidskyttet har gått på tv:n efter lunch, samtidigt som jag har fixat med lite tråkigt pappersjobb. Snart är det dags att ta ut nybakt bröd ur ugnen och kanske prova komforten i soffan igen..

 • Beslut

  Uppdatering om kroppen är att den är bättre, men inte tillräckligt bra för att tävla världscup till veckan. Tråkigt så klart, men inget snack om saken då kroppen inte är hel och dessutom inte alls i någon åkform. Just nu tränar jag rehab,styrka och korta lugna pass. Jag hoppas på att köra SM om tre veckor, men fokuset är att träna på detta sätt och öka succesivt. Viktigt för mig att få en chans att komma in i nästa träningssäsong med bra förutsättningar.

  SM arrangeras i år här i Östersund, men som vädret varit sista veckan blir man lite oroligt om det går! Som bilden visar har all den snö som funnits börjat smälta bort i rask takt pga milt väder med väldigt mycket blåst. Idag visar dock termometern på minus och ska göra det någon dag, så vi får hoppas att det som finns kvar håller sig till dess!

 • Våren är här

  Från ett hyffsat vintrigt Östersund igår, till våriga Furuvik idag. Här har man inte sett snö på länge, gräset grönskar, det börjar knoppa och på promenaden idag såg vi Tussilago! Man kan inte tro att det är Mars då temperaturen visar närmare 15 grader varmt. Men det är så härligt att känna solens strålar värma! 

 • Som en jojo

  När man har skadeproblem är dagarna verkligen upp och ner. När det är en bra dag känner man lycka och det är lätt att vara glad. Framförallt känner man Tacksamhet. Men jag tycker att när jag t.ex tappar mitt armband och sedan hittar det fem sekunder senare, det är en lagom tidslängd mellan förtvivlan och glädje. Inte när det går över ett och ett halvt år och jag inte kännt, idag är det Helt bra... 

  Men när nästa dag kommer igen då, när man har trott att nu kanske det vänder!! Fått förhoppningen över att det finns en vacker dag då allt är toppen, och så känner man bara n e j. Att halka bakåt två steg när man ääääntligen tagit ett. Det är tufft. Man minns alltid gårdagen, och rädlsan att hamna i samma läge. Då gäller det att samla kraft och hålla sig positiv. 

  Nu låter det som att jag är döende. Jag kan förstå vad ni som är hela tänker när ni läser, "men så farligt kan det väl ändå inte vara att ha lite ont". Eller ni som varit med om värre saker i livet, "vad klagar hon över?" Man får alltid perspektiv från där man själv står. Jag blir bitter och tänker "klena jävel" om jag hör någon som klagar över t.ex. att ha tappat formen efter en veckas fökylning - såå jobbigt. "Jag hade lite ont här en vecka- det var tufft". Jag är trött- hemskt... Det biter inte direkt. Lika lite som mina problem kanske biter på någon annan.

  Men mitt liv handlar om skidskytte och jag brinner väldigt mycket för det. Så att hela tiden få kämpa mot skador är inte lätt. Men jag har kämpat, hållt mig positiv för det mesta och haft höga mål trots allt, jag tror det är det som gör att det har gått så bra som det gjort! Trots allt detta har jag tävlat många världscuper, 36a som bäst i år! Fantastiskt! Jag var ändå inställd på att det var fullt möjligt att jag skulle ta mig till OS tillsammans med stafettlaget. Om jag inte testat nya vägar och letat lösningar, skulle jag inte träffat alla underbara och duktiga människor som hjälpt mig på olika sätt att bli bättre! Även här, evigt tacksam till er!

  Problemen jag har idag är nu att ryggen fortfarande är dålig, musklerna i ryggen krampar, vänster ben moler, det sitter även vid bröstryggen så andningen är tung, skinkorna är i krampläge och jag kan inte aktivera alla muskler korrekt och fortfarande lite "inflammation" kvar framför axlarna. Så att starta i dagens Östersundslopp gick tyvärr inte.

  Det jag hoppas på nu är att hinna bli bra och att kunna tävla världscupen i Holmenkollen om knappt två veckor. Än är det inte kört!! Jag vet att det inte är optimala förutsättningar, men jag har gjort det förr så jag vet att det kan gå riktigt bra ändå.

  En vacker dag kommer det lossna helt. Om det kan gå så här bra nu, då känner jag mig trygg i att jag kan gå hur långt som helst när jag är hel. Mitt mål är att stå höst upp på pallen under OS, och fastän det varit och är en jobbig tid, så har det gjort mig ännu mer övertygad om att jag kommer att fixa det!

  Den dagen kommer jag omfamna framgångarna så hårt och med sådan lycka!!

 • På bättringsvägen!

  Nu har jag varit i Östersund ett tag! Ryggen är fortfarande upp och ned men jag kan träna på med det jag kan! Intervallpassen kör jag gång på rullband och de lugnare passen funkar skejt och cykel. Det blir mycket styrka och rehab nu när det är någon vecka utan tävling. Rehab och styrka är en väldigt viktig del i träningen för mig då de hjälper mina skadeproblem. Under vintern då det blivit mycket tävling blir det lidande då det är fokus på att vara i så bra tävlingsform som möjligt. Men nu återupptar jag det mer nogrannt igen. Jag måste lära mig aktivera rätt så jag så småningom även gör det i maxinsatts. Vid tävling när man blir trött vill kroppen gärna vara i den position där den är starkast, vilket i mitt fall blir fel eftersom jag länge använt "fel" muskler. Men varje repetition på övningarna är ett steg i rätt riktning, det är viktigt att komma ihåg när man ibland vill kasta något i väggen då musklerna inte gör som man vill, haha ;)

  På lördag blir det dock förhoppningsvis tävling igen! Östersundsloppet går av stapeln. Som sist när jag tävlade kommer man köra utan gevär på ryggen. Men här ligger gevären på mattan så man skjuter mellan varven. Detta för att alla som inte är skidskyttar ska kunna testa på hur det är. Man kommer bli tilldelad ett gevär när man kommer till skjutvallen, är det liggande skjuter man på stor prick utan stöd, och stående som vanligt, men där har man även hjälp från en stolpe om man vill. Jag testade stolpen en skjutserie, men det kändes ostabilare tyckte jag, men gevären man använder på lördag är nog inte av den modernare varianten. Idag är iaf sista anmälningsdag så du som vill testa, ta chansen :) 

 • Dalarna

  Tyvärr tvingades jag att ställa in tävlingen i söndags pga ryggproblem. Haft lite känningar i ryggen till och från sedan veckan innan, men efter lördagens tävling blev det mycket värre. Jag fick behandling snabbt och vilar nu ett par dagar och hoppas att det sedan är tipp topp med den igen. Efter lång tid av skadeproblem vill jag inte börja kärva med detta också, så jag hoppas det bara är något som snabbt flyger förbi. Efter Sundsvall har jag varit hos min syster i Furuvik en dag och är nu i Lima hos mina föräldrar några dagar. Det var verkligen en otroligt vacker dag idag, en riktig vårdag! Solen sken och fåglarna kvittrade. Spåret på andra sidan älven var väldigt lockande, men en solstol och en tidning i solskenet var inte fel det heller :)

 • Silver

  Idag körde jag till mig andra platsen! Det är jag nöjd med!! Som jag skrev i förra inlägget började tävlingen med precisionskytte. Det blev lite svårare än jag hade tänkt, då nervositeten hittade sig till mina ben som började darra under det stående momentet. Det har nog aldrig hänt under vanliga tävlingar med puls om det inte är för trötta ben. Ovan situation, man vill ju inte bara sätta skotten, utan få dem i mitten, en tiopoängare. Lustigt hur det mentala kan leka med kroppen. Men skotten var hyffsade iaf! Alla aktiva verkade ha lite nerver i sig så startlistan till jakten blev väldigt jämn!! skiljde bara någon poäng mellan de flesta. Jag gick ut som trea, sex sekunder till första. Tog ikapp och åkte förbi i början av första varvet, andra varvet hade jag en klunga hack i häl uppför backen, men högst upp var det bara Mona som hängt kvar. När vi åkt backen ner och kom till den enda raksträckan som finns på banan, körde hon förbi med bra tryck i skären och fick en liten lucka som jag tyvärr aldrig fixade att täppa till. På slutet av backen kände jag att jag hade mer krafter men tog sedan inte in något utför trots att jag tryckte på bra på alla krön. Det var väldigt svårt att åka tekniskt bra idag. Spåren var knöliga och snea och väldigt glatt på det. Lätt att bli stum i benen, så det är väldigt positivt att jag hade så bra tryck uppför alla varv:) Tycker att det var kul att köra en lite annorlundare tävling, kul att de vill arrangera något nytt! Men jag ser fram emot en riktig skidskyttetävling imorgon! Jag siktar så klart på guldet :)

 • Sverigecup

  Befinner mig i Sundsvall för tävlingar lördag, söndag. Anlände igårkväll tillsammans med farsan, kul med en helg tillsammans med Lima Biathlon! Även fast jag,om jag fick välja, skulle befinna mig långt härifrån på ett högt berg i Ryssland nu. Idag är det en lugn dag fram till kl 17 då träningstiden på tävlingsbanan börjar. (Med ett inslag av nervositet och hejarrop som kan komma vid elvasnåret då ett längdlopp i OS körs) Det är milt väder och det ska testas skidor och lyfta formen med några hårdare drag. Åka banan och tänka taktik. Om inte banan breddats sen sist är det en bana som känns lika bred som ett skoterspår, och en lång backe. Det gäller alltså att åka fort så man inte behöver gå ur spår i djupsnön, och ha en hög röst ifall man kommer ikapp någon som gärna får akta sig. 

  Imorgon är det en speciell tävling. det blir inte skidskytte, utan skytte + skidor.. Vi ska först skjuta precision, alltså skytte utan puls och få så hög poäng som möjligt. tio skott ligg och tio skott stå. Utifrån de poängen startar vi en jaktstart utan gevär på ryggen, skejt 7,5km. Först i mål - vinner! Intressant tävling, kul med något nytt ibland. Bara allt blir korrekt! På söndagen är det en vanlig sprint tävling som körs.

  Ha en härlig helg, och framför allt, en fin alla hjärtans dag! :)

 • Tillbaka i Östersund

  Ingen superform förra helgen, så inga topplaceringar. Fyra tävlingar på sex dagar är lite mycket då benen inte har styrkan ännu, men tyckte jag hade bra driv alla tävlingar igenom och benet mådde bra under alla dagar! Mona körde imponerande bra på jaktstarten och tog hem guldet! Det var positivt för oss damer! Stafetten som gick i tisdags blev spännande då vinden gjorde att ingen placering var säker förrän mållinjen korsades. Vi svenska tjejer var nära en sjätteplats, men fick nöja oss med sjunde. Jag hade första sträckan och den var väldigt rolig att köra! Inte startat en masstart på länge så tänkte mest att jag bara skulle haka på ledet. Men gamla takter satt i, jag har alltid varit snabb i starten och det var jag nu med, trots att jag startade i andra led var jag först ut med någon meters lucka. Skönt att explosiviteten finns kvar där:) 

  I Östersund väntade en perfekt vinter! Massa snö och ett par minusgrader. Nu är det en vecka med mera träning innan det blir Sverige-cup nästa helg i Sundsvall. Kroppen har varit pigg sen jag kom hem, så det är kul att få träna på lite hårdare ett tag. OS har ju dragit igång med och det är såå spännande! Tv-tiderna för längdåkningen passade perfekt idag då jag hann träna ett pass innan och efter tävlingarna, likadant morgon. Tackar för det! 

 • Tävlingar

  Distansen gick bra! 13e plats! Det var väldigt blåsigt så man fick verkligen hålla i geväret, då det är tilläggsminut för varje bomm är det extra viktigt att kämpa in skott för skott. Mitt skytteresultat var 2+1+0+0, vilket var bland de bästa denna dag! Nöjd över skyttet i detta väderförhållande, synd på det första liggande skyttet. Åkningen var helt okej men tror det kommer gå bättre i helgen då jag fått ett hårt lopp i kroppen, med tanke på att jag blev frisk för en och en halv vecka sedan. Väldigt positivt är att benet blivit bättre och bättre och att jag blir starkare för varje lopp. Det känns otroligt roligt och en oerhörd lättnad att det går åt rätt håll!

  Sprint med start 09.30 imorgon. Jag går ut med nummer 7! Då detta lopp är hälften av distansen så gäller det att lägga om taktiken och köra mer offensivt redan från start. Jag är taggad och siktar på placering högt upp! 

 • Distans

  Imorgon är det dags för distans. Jag går ut kl 10.08 med nummer 16. Här har ni hela Startlistan.

  Håll tummarna!

 • Nove Mesto

  Kom fram till Nove Mesto sent igårkväll. Idag har jag tränat på förmiddagen, och ikväll var det invigning för detta mästerskap. 

  Distansen på torsdag kommer att bli lite speciell då vi ska varva på en 1,5km bana. Två varv mellan skjutningarna och mål, alltså tio varv totalt. Man kommer bli trött i mössan efter att ha hållt reda på varven och skytte! Spåret är iaf fint och vädret ska hålla sig mellan minus två till fyra, perfekt.

  Ha det toppen!

 • EM

  Kyliga dagar i Östersund nu, ca -15 och mycket vindar. Väldigt ovant då det hittills varit plusgrader i princip varje dag hela vintern. Med mycket kläder och tejp om kinderna funkar det bra ändå. Idag körde jag dock intervallpasset inomhus på rullband för att vara snäll mot luftrören.

  Jag drog på mig en seg förkylning i Ruhpolding, men varit frisk och tränat på fyra dagar nu och det känns rätt bra. På måndag bär det iväg på tävlingar igen, EM i Nove Mesto som gäller! Ska bli väldigt roligt. Första tävlingen är distans på torsdag, sprint och jaktstart lördag söndag och därefter stafett på tisdagen. Jag har varit där en gång tidigare på Junior VM för ett par år sedan. Men inför VM i fjol ändrades banorna och stadion lite, ska bli kul att se hur det ser ut nu!

  Trevlig helg!

 • Välkommen!

  Nu är äntligen hemsidan redo att användas. 

  Stort tack till Kilt för den superfina designen och till Serva som får denna hemsida att rulla.

  Här kan man läsa om mig, aktuella händelser i skidskyttespåret och min vardag. På fliken sponsorer kan man klicka sig vidare till mina fantastiska sponsorer som stöttar mig i mitt mål om att bli bäst i världen.