Arkiv

Arkiv / 2014 / januari
 • Tävlingar

  Distansen gick bra! 13e plats! Det var väldigt blåsigt så man fick verkligen hålla i geväret, då det är tilläggsminut för varje bomm är det extra viktigt att kämpa in skott för skott. Mitt skytteresultat var 2+1+0+0, vilket var bland de bästa denna dag! Nöjd över skyttet i detta väderförhållande, synd på det första liggande skyttet. Åkningen var helt okej men tror det kommer gå bättre i helgen då jag fått ett hårt lopp i kroppen, med tanke på att jag blev frisk för en och en halv vecka sedan. Väldigt positivt är att benet blivit bättre och bättre och att jag blir starkare för varje lopp. Det känns otroligt roligt och en oerhörd lättnad att det går åt rätt håll!

  Sprint med start 09.30 imorgon. Jag går ut med nummer 7! Då detta lopp är hälften av distansen så gäller det att lägga om taktiken och köra mer offensivt redan från start. Jag är taggad och siktar på placering högt upp! 

 • Distans

  Imorgon är det dags för distans. Jag går ut kl 10.08 med nummer 16. Här har ni hela Startlistan.

  Håll tummarna!

 • Nove Mesto

  Kom fram till Nove Mesto sent igårkväll. Idag har jag tränat på förmiddagen, och ikväll var det invigning för detta mästerskap. 

  Distansen på torsdag kommer att bli lite speciell då vi ska varva på en 1,5km bana. Två varv mellan skjutningarna och mål, alltså tio varv totalt. Man kommer bli trött i mössan efter att ha hållt reda på varven och skytte! Spåret är iaf fint och vädret ska hålla sig mellan minus två till fyra, perfekt.

  Ha det toppen!

 • EM

  Kyliga dagar i Östersund nu, ca -15 och mycket vindar. Väldigt ovant då det hittills varit plusgrader i princip varje dag hela vintern. Med mycket kläder och tejp om kinderna funkar det bra ändå. Idag körde jag dock intervallpasset inomhus på rullband för att vara snäll mot luftrören.

  Jag drog på mig en seg förkylning i Ruhpolding, men varit frisk och tränat på fyra dagar nu och det känns rätt bra. På måndag bär det iväg på tävlingar igen, EM i Nove Mesto som gäller! Ska bli väldigt roligt. Första tävlingen är distans på torsdag, sprint och jaktstart lördag söndag och därefter stafett på tisdagen. Jag har varit där en gång tidigare på Junior VM för ett par år sedan. Men inför VM i fjol ändrades banorna och stadion lite, ska bli kul att se hur det ser ut nu!

  Trevlig helg!

 • Välkommen!

  Nu är äntligen hemsidan redo att användas. 

  Stort tack till Kilt för den superfina designen och till Serva som får denna hemsida att rulla.

  Här kan man läsa om mig, aktuella händelser i skidskyttespåret och min vardag. På fliken sponsorer kan man klicka sig vidare till mina fantastiska sponsorer som stöttar mig i mitt mål om att bli bäst i världen.