Arkiv

Arkiv / 2014 / november
 • Besök

  Glömde ju nämna att jag samtidigt i Umeå fick umgås och bo hos Elin!:) Hon gick i "skidskyttepension" efter förra säsongen och har flyttat till dit för att studera till sjukgymnast! Väldigt kul att träffa henne igen. Tror förresten att det var första gången som jag var i Umeå.

  Tänkte att jag tar en bild från facebook på oss.. Det här va den enda där det inte var någon annan med i bilden också, hahaha.

 • Uppdatering!

  Några dagar har gått sen sist, och rätt mycket har hänt under den tiden faktiskt.

  Avslutade lägret och kom tillbaka till Östersund i Torsdagskväll. Ett väldigt bra läger var det. Fin bana att staka på, skyttet kändes väldigt bra och stämningen i stugan var grym varje dag! Verkligen ett läger som gav energi. Detta var också det sista lägret för i år, tråkigt nog tycker jag. Eftersom jag var sjuk en lång period så missade jag de tidigare lägrena som var innan Torsby och Idre.

  Inför dessa läger jag varit på så undrade jag över hur jag skulle reagera på dem.. kommer jag bli nere när jag ser de andra kötta på med skejt, över att jag inte kan träna likadant, känna att jag ligger efter, eller om jag får en riktigt dålig dag och måste stå över helt.. Men, det har faktiskt varit tvärtom. Jag har blivit ännu mer motiverad av lägrena och känt att jag inte alls är så mycket efter. Jag har fått energi av alla skratt och tyckt att det har varit en positiv stämning som istället lyft mig ännu mer :)

  Bilden är en lagbild på oss i Utvecklingslandslaget från sista dagen i Idre.

  När jag kom tillbaka till Östersund hade jag Laboration som handlade om puls och blodtryck. Vi skrev en rapport om det innan söndagen då jag åkte till Umeå för undersökningar! I Umeå träffade jag en sjukgymnast, läkare och gjorde röntgen. Jag har inte fått svaret från röntgenbilderna ännu, men efter att jag träffade sjukgymnasten och läkaren så kände jag mig positiv. Jag gick därifrån med några övningar som förhoppningsvis kan ställa saker tillrätta. För att inte skriva fel så sammanfattar jag det här med att det är en hel del muskler som inte alltid gör sitt jobb och "fel" muskler får ta över vilket inte alls blir något bra resultat. Jag har ju vetat en del av detta som jag jobbat på, men nu upptäcktes andra grejer som har stor betydelse. Varför det blivit så från början? Men att det är så här mycket har förmodligen att göra med alla skadeproblem och kroppens sätt att hitta lösningar för att klara vardagen som skidskytt. Blir intressant att se vad röntgenbilderna säger, tills dess nöter jag på med rehab med tron att det vänder snart!

 • Ny dag

  Idag körde jag stakintervaller med komb på förmiddagen, gick jättebra. Banan på 1,2km som finns här passar perfekt för stakning, så förutsättningarna har varit optimala. Åkte klassiskt och lättare styrka på em. Ryggen känns en aning bättre idag så det har varit skönt. 

  Idag blev det även tillökning i stugan av Ingela!, hoppas hon står ut med våran skönsång hehe.

  Nytt moment i Anatomi, fysiologi och idrotssfysilogi-kursen har börjat; cirkulationssystemet, blodet och andningen. Ska försöka läsa en del ikväll, men jag tycker det är svårt att ha motivation till plugg på läger, boken är väldigt bra sömnmedel mellan passen om inte annat.

  Ha en fin kväll!

 • Födelsedagsbarn i stugan

  Idag fyller Emma 21 år! HAPPY BIRTHDAY

 • Tennisboll

  Bästa köpet på länge! Tipsar lätt om att inskaffa en tennisboll. Verkligen toppenbra att använda för att trycka på musklerna i "avslappnat" läge. Jag använder den till sätet och höftböjaren, även rulla den under fötterna :) Tar jäkligt bra.

 • Race

  Ryggen har inte varit toppen efter resan hit men ändå kunnat träna bra. Idag kördes det då race på förmiddagen, en sprint på 3,6km och en jaktstart på det på 6km. Var riktigt länge sen jag körde med nummerlapp på så det var väldigt kul!! Jag körde stakning och hade geväret på vallen, de andra som vanligt med skejt. Jag sköt 0+1 och åkte tydligen riktig bra så tog hem tredjeplatsen på sprinten vilket var glädjande! :D Det är motiverande att jag hänger med bra trots att jag dessutom stakar, gör mig glad och postiv inför framtiden :) På jakstarten sköt jag 2+1 i ligg men fullt i bägge ståskjutningarna. Stugkompisarna visade att de är att räkna med inför helgens uttagningstävlingar som går av stapeln här i Idre, Johanna vann och Emma tvåa på bägge racen. 

  På eftermiddagen blev det ett klassiskt pass, cred till Emma för det perfekta fästet!, följt av styrka i stugan. 

  Efter middagen drog jag och Mona ner till spelhallen och lekte lite med skjutspelet där. Sjukt kul.

 • Chillax

  Vi har sagt här i stugan att det är dags för oss att börja uppdatera lite oftare, för detta läger är det minst ett inlägg per dag som gäller! Så håll dig uppdaterad, heheh.

  Vi har sett en film, halva igårkväll och halva idag. Stonehearst Asylum, halvbra tycker jag. Storyn rätt intressant! 

  Drog en klassisk lägervila mellan passen idag, råkade bli 2,30h.. göött.

  Imorgon förmiddag är det race på schemat, kortare sprint och jaktstart. Jag ska vara med på stakning!

  Sov gott!

 • Idre

  På plats i Idre! Tempen har varit kring nollan så det finns bara en slinga på 1,2km. Men det är en bra slinga så det funkar fint! Nu börjar det bli ett par minusgrader så det blir nog bara bättre eftersom. Idag körde vi skyttematchning, vi är rätt många skidskyttar här så det var riktigt kul! Mittuniversitetet är kvar tills imorgon och några ur A-laget är också här.

  Körde stakintervaller med skytte på förmiddagen och styrka på eftermiddagen. Johanna och Emma på bilden från gårdagens klassiskpass. Här kan du läsa lite om dom: johannaskottheim och teamtorsbybiathlon.

  Ha det fint!

 • November

  En bild från ett snöigt pass på rullskidorna förra veckan! Trodde att det kunde vara säsongens sista rullskidspass innan snön la sig, men nu har graderna stigit och imorgon kanske man kan åka lite igen! På lördag åker jag med Utvecklingslandslaget till Idre på snöläger! Det ser jag fram emot!

  Som vanligt tränat vattenlöpning, styrka och stakning, senaste dagarna på stakergometern inomhus, och lite löpning. Jag har fått nya styrkeövningar av sjukgymnasten som jag försöker få till på ett korrekt sätt, inte det lättaste, men någon gång ska det sitta iaf!

  I plugget är vi inne på det latinska språket kan man säga! Muskler och deras ursprung, fäste, funktion. Skelettet osv. Mycket att ta in, men väldigt lärorikt! Imorgon är det seminarium där vi bl.a. ska palpera, och på fredag är det tenta. Passar perfekt att åka iväg på läger dagen efter när man andats ut efter tentamen:)