Arkiv

Arkiv / 2014 / februari
 • Dalarna

  Tyvärr tvingades jag att ställa in tävlingen i söndags pga ryggproblem. Haft lite känningar i ryggen till och från sedan veckan innan, men efter lördagens tävling blev det mycket värre. Jag fick behandling snabbt och vilar nu ett par dagar och hoppas att det sedan är tipp topp med den igen. Efter lång tid av skadeproblem vill jag inte börja kärva med detta också, så jag hoppas det bara är något som snabbt flyger förbi. Efter Sundsvall har jag varit hos min syster i Furuvik en dag och är nu i Lima hos mina föräldrar några dagar. Det var verkligen en otroligt vacker dag idag, en riktig vårdag! Solen sken och fåglarna kvittrade. Spåret på andra sidan älven var väldigt lockande, men en solstol och en tidning i solskenet var inte fel det heller :)

 • Silver

  Idag körde jag till mig andra platsen! Det är jag nöjd med!! Som jag skrev i förra inlägget började tävlingen med precisionskytte. Det blev lite svårare än jag hade tänkt, då nervositeten hittade sig till mina ben som började darra under det stående momentet. Det har nog aldrig hänt under vanliga tävlingar med puls om det inte är för trötta ben. Ovan situation, man vill ju inte bara sätta skotten, utan få dem i mitten, en tiopoängare. Lustigt hur det mentala kan leka med kroppen. Men skotten var hyffsade iaf! Alla aktiva verkade ha lite nerver i sig så startlistan till jakten blev väldigt jämn!! skiljde bara någon poäng mellan de flesta. Jag gick ut som trea, sex sekunder till första. Tog ikapp och åkte förbi i början av första varvet, andra varvet hade jag en klunga hack i häl uppför backen, men högst upp var det bara Mona som hängt kvar. När vi åkt backen ner och kom till den enda raksträckan som finns på banan, körde hon förbi med bra tryck i skären och fick en liten lucka som jag tyvärr aldrig fixade att täppa till. På slutet av backen kände jag att jag hade mer krafter men tog sedan inte in något utför trots att jag tryckte på bra på alla krön. Det var väldigt svårt att åka tekniskt bra idag. Spåren var knöliga och snea och väldigt glatt på det. Lätt att bli stum i benen, så det är väldigt positivt att jag hade så bra tryck uppför alla varv:) Tycker att det var kul att köra en lite annorlundare tävling, kul att de vill arrangera något nytt! Men jag ser fram emot en riktig skidskyttetävling imorgon! Jag siktar så klart på guldet :)

 • Sverigecup

  Befinner mig i Sundsvall för tävlingar lördag, söndag. Anlände igårkväll tillsammans med farsan, kul med en helg tillsammans med Lima Biathlon! Även fast jag,om jag fick välja, skulle befinna mig långt härifrån på ett högt berg i Ryssland nu. Idag är det en lugn dag fram till kl 17 då träningstiden på tävlingsbanan börjar. (Med ett inslag av nervositet och hejarrop som kan komma vid elvasnåret då ett längdlopp i OS körs) Det är milt väder och det ska testas skidor och lyfta formen med några hårdare drag. Åka banan och tänka taktik. Om inte banan breddats sen sist är det en bana som känns lika bred som ett skoterspår, och en lång backe. Det gäller alltså att åka fort så man inte behöver gå ur spår i djupsnön, och ha en hög röst ifall man kommer ikapp någon som gärna får akta sig. 

  Imorgon är det en speciell tävling. det blir inte skidskytte, utan skytte + skidor.. Vi ska först skjuta precision, alltså skytte utan puls och få så hög poäng som möjligt. tio skott ligg och tio skott stå. Utifrån de poängen startar vi en jaktstart utan gevär på ryggen, skejt 7,5km. Först i mål - vinner! Intressant tävling, kul med något nytt ibland. Bara allt blir korrekt! På söndagen är det en vanlig sprint tävling som körs.

  Ha en härlig helg, och framför allt, en fin alla hjärtans dag! :)

 • Tillbaka i Östersund

  Ingen superform förra helgen, så inga topplaceringar. Fyra tävlingar på sex dagar är lite mycket då benen inte har styrkan ännu, men tyckte jag hade bra driv alla tävlingar igenom och benet mådde bra under alla dagar! Mona körde imponerande bra på jaktstarten och tog hem guldet! Det var positivt för oss damer! Stafetten som gick i tisdags blev spännande då vinden gjorde att ingen placering var säker förrän mållinjen korsades. Vi svenska tjejer var nära en sjätteplats, men fick nöja oss med sjunde. Jag hade första sträckan och den var väldigt rolig att köra! Inte startat en masstart på länge så tänkte mest att jag bara skulle haka på ledet. Men gamla takter satt i, jag har alltid varit snabb i starten och det var jag nu med, trots att jag startade i andra led var jag först ut med någon meters lucka. Skönt att explosiviteten finns kvar där:) 

  I Östersund väntade en perfekt vinter! Massa snö och ett par minusgrader. Nu är det en vecka med mera träning innan det blir Sverige-cup nästa helg i Sundsvall. Kroppen har varit pigg sen jag kom hem, så det är kul att få träna på lite hårdare ett tag. OS har ju dragit igång med och det är såå spännande! Tv-tiderna för längdåkningen passade perfekt idag då jag hann träna ett pass innan och efter tävlingarna, likadant morgon. Tackar för det!