Samarbetspartners


 

Framsteg

Ligger på soffan i tåget hem från Umeå. Ja, ligger! Måste ju bara älska norrtåg som har en lång soffa, min rygg mår tipp topp trots 6h resa J
Jag har varit hos sjugymnasten jag går till i Umeå. Besöket gick superbra då jag förbättrat mig mycket! Har bättre aktivering i sätet, riktigt bra faktiskt, fick 5 av 5 på testet! Nu ska jag jobba på att få till den aktiveringen när jag står, går och åker skidor!
Fick med mig en ny övning för att aktivera och bli starkare i höftböjaren på höger sida, annars fortsätta med de övningar jag redan fått. Känns så kul och positivt!! 

Förra Tisdagen fick jag även sprutan i ryggen! Kan inte säga om det hjälpt då jag varit sämre än innan jag tog sprutan.. detta var tydligen väntat då, vad jag förstått, det är kortisonkristallerna som ska smälta och innan de gör det är det ett högre tryck på nerven som då ökar symptomen innan det släpper. Vad jag märkt det mest i är att jag haft väldigt svårt att böja mig då det hugger rejält (klassisk diskbråckskänsla) något som inte varit något problem för mig tidigare, utan molandet. Men detta kommer avta och jag hoppas verkligen det här är något som hjälper mig.

För övrigt har plugget dragit igång, år 2 på Idrottsvetenskapliga programmet. Vi har redan gjort en kurs; Vetenskaplig teori och metod. Det har inte varit en superkul kurs och inget jag känner att har gett så betydelsefulla kunskaper inför framtiden för mig.
I måndags började vi en ny kurs; Testmetodik, som faller mig mycket bättre i smaken! Känns som en väldigt rolig kurs, som handlar just om tester, vilka, varför, hur, hur resultatet påverkar vad man bör träna osv. Mycket praktiskt vilket är så roligt!
När jag kommer fram till Östersund väntar en lab om rörlighet. Men sen får jag höja volymen och dra till gymmet för styrka och rehabövningarna!

Ha det bra!