Samarbetspartners


 

        

Jag föddes den 26 juli 1990 och är uppvuxen i Lima, Dalarna tillsammans med mina föräldrar och mina tre syskon.  Jag har alltid varit väldigt intresserad av idrott, åkt skidor sedan barnsben, spelat handboll och fotboll under många år, skjutit luftgevär och testat på friidrott. Skidskytte började jag med vid 10 års ålder och det var efter grundskolan som jag specificierade mig på skidskytte och började en helhjärtad satsning mot världseliten. Jag tränade och studerade i Torsby, Värmland på skidskyttegymnasiet Stjerneskolan. Under min gymnasietid fick jag tävla internationellt på Junior VM, Ungdoms OS och IBU-cup och fick en otrolig mersmak!
Efter gymnasietiden flyttade jag till Östersund för att fortsätta min elitsatsning.  

Under mina år i Östersund har jag varit med i A-landslaget, Utvecklingslandslaget och Mittuniversitetslaget och har fått tävla vidare på världscuper och EM.
Under större delen av denna tid har jag tyvärr haft stora skadeproblem som har resulterat i avbrutna tävlingssäsonger och de senaste två åren tyvärr ingen tävling alls pga diskbråck och nervsmärtor. Trots skadeproblemen har jag, i de tävlingar jag kunnat genomföra, fått med mig fina resultat som en 36e plats i distans på världscup, 8a på IBU-cup och 13e plats på EM, under säsongen 13/14.
Min status idag är att jag kan börja träna igen och jag är otroligt motiverad att ta mig tillbaka i tävlingssammanhang. Mina största mål är fortfarande OS 2018 och VM i Östersund 2019. Det är en tuff väg dit, men fullt möjlig!
Förutom rehab och träning har jag de senaste två åren studerat helfart på idrottsvetenskapliga programmet här i Östersund. Ett väldigt bra beslut då det varit otroligt roligt, lärorikt och viktigt, både för framtida arbete och nu som elitsatsande skidskytt. 
Hoppas att du vill följa mig här på min hemsida!
Via facebook kan du även följa mina skidskytteresultat genom Åsa Lif Fanclub, och bilder från min vardag på instagram; asahelenalif.

 

Meriter:

Säsongen 13/14 (senior)
36:a Världscup, Distans Ruhpolding
8:a IBU-cup, Distans Beitostölen
13:e EM, Distans Nove Mesto

Säsongen 12/13 (senior)
Världscup;
45:a, jaktstart, Pokljuka
56:a sprint, Pokljuka
61:a sprint, Hochfilzen
9:a stafett, Hochfilzen
SM-guld sprint rullskidskytte, Sollefteå
SM-silver jaktstart rullskidskytte, Sollefteå

Säsongen 11/12 (senior)
Totalsegrare Sverigecupen
IBU-cup;
14:e sprint, Altenberg
28:a distans, Altenberg
32:a jaktstart, Altenberg
34:a sprint, Östersund
36:a sprint, Obertilliach
37:a sprint, Ridnaun

Säsongen 10/11 (junior)
JVM;
34:a sprint, Nove Mesto
25:a distans, Nove Mesto
SM-guld distans, Sollefteå
SM-silver jaktstart, Sollefteå
Totaltrea swe-cup

Säsongen 09/10 (junior)
SM-guld jaktstart, Lima
SM-silver sprint, Lima
SM-silver distans, Sollefteå
SM-brons masstart, Sollefteå
SM-brons stafett, Lima
Totaltrea sverigecup
JVM;
30:onde, Torsby
33:a, Torsby