Samarbetspartners


 

Positivt

Jag var hos sjukgymnasten i Umeå för ett par veckor sedan. Allt jag tränat på hade blivit fantastiskt bra och jag fick så himla positiva ord, gick därifrån med ett stort leende.
Jag blev sjuk direkt efter i drygt en vecka men har nu kunnat träna några dagar igen. Kroppen tog sjukdomen hårt som det verkar och det var slitsam träning första dagarna, men nu känns det bättre igen och jag fick t om till ett klassiskt pass på 1h 30min i förrgår! Det är ett riktigt riktigt stort framsteg och jag hoppas att det håller i sig!
Hos sjukgymnasten ändrade vi om i en övning för att få några mindre muskler att styra höften bättre. Trots att allt annat ser väldigt bra ut så kan jag inte röra höftkulan som jag ska vilket gör att jag t ex får ont i höften när jag ibland bara går någon minut. Jag har även börjat utföra skidpassen annorlundare. Nu åker jag 7-10 min skidor och sen kör jag tre min med tre rehabövningar och varvar så passet ut. Detta för att aktivera musklerna och ”påminna” dem om att de ska användas mer när jag åker skidor, för att få till rörelsemönstret i skidåkningen bättre. Jag kör även mer på de flacka partierna då det är där jag har mest problem. Hoppas detta kommer göra mycket för skidåkningen, avbrotten när jag kör rehab gör även att ryggen får en stunds ”vila” vilket gör att värken i ryggen inte drar iväg lika snabbt. Så förhoppningsvis kommer det göra att jag snabbare kan utöka tiden i spåret 
J